Skisenteret


Fra en av Norges høyestliggende baseområder, 680 m.o.h bringer syv heiser deg helt opp til 1300 m.o.h.

Nesten hele skisenteret ligger over tregrensen, slik at du ikke er bundet til trange traseer i skogen, men kan boltre deg akkurat hvor du vil i fjellet! Grunnet vår unike høyfjellsnatur, vil antallet nedfarter variere, men det er normalt ca 12 nedfarter, med samlet lengde på ca 15 km.

Røldal Skisenter har en kapasitet på over 7500 personer per time, og du kommer deg fra bunn til topp på 10 minutter

Våre heiser Skrå lengde Kapasitet Høydeforskjell
Røldal Ekspress 1158 m 1800 p/t 265 m
Røldal 1 700 m 900 p/t 130 m
Røldal 2 900 m 900 p/t  160 m
Nybegynnerheisen 280 m 500 p/t 30 m
Nutheisen 1280 m 1200 p/t 380 m
Fjellheisen 1130 m 1200 p/t 320 m

Sesongen varer normalt fra månedsskiftet november/desember til andre helgen i mai.  
Gjennomsnittlig snøfall er ca 1100 cm per sesong, dette sikrer rikelig påfyll av ferskvarer.
Vi har to varmestuer, skiutleie og verksted for ski og snowboard. I høysesongen preparerer vi langrennsløype mot Røldalssåto, 1422 m.o.h, ca 10 km hver vei.

I tillegg kjører vi langrennsløype inn i Seljestadjuvet. Andre langrennsløyper finner du på Seljestad og i Røldal sentrum. Velkommen til Røldal Skisenter - ein snørik opplevelse!

Historien om oss

Røldal skisenter ble startet i 1977. Tidlig fikk vi et rykte på oss for å ha mye snø, og at vi alltid hadde gode skiforhold lenge utover våren og forsommeren. Familien Bratteteig overtok anlegget i 1992, og har utviklet skisenteret frem til 2007. Fra 2007 eies skisenteret av Håradalen Utvikling og Otium, to sterke aktører med brennende interesse for Røldal. Eierne har reinvestert alt overskudd i driften, og i 2014 bygget vi Røldals første ekspressheis. Sommeren 2016 solgte Otium alle sine aksjer til Håradalen Utvikling og Røldal Skisenter AS er nå 100% eid av Håradalen Utvikling. De nye eierne har store planer og vi gleder oss til å tilby dere et større, bedre og like hyggelig skisenter i tiden som kommer!

Presse/Mediainformasjon

Jobber du innen media? Røldal Skisenter er stedet der man kan oppleve god, gammeldags vinter med masse snø, hvite fjell og glade skiløpere. Vi hjelper deg å legge tilrette for den spennende artikkelen eller historien for dine lesere/lyttere/seere. Røldal skisenter har hatt en voldsom utvikling i mange år. Fra å være et lite lokalanlegg frem mot millenniumsskiftet har etterhvert hele landet og store deler av verden fått øynene opp for Europas mest snørike vinterdestinasjon. Omsetningen er mangedoblet de siste ti år, og vi har i samme periode investert enormt i utvikling av skianlegget. Blant annet er det bygget flere nye heiser, lysanlegg, snøanlegg, varmestue med mer. I tilknytning til skisenteret er det investert over en milliard NOK i overnatting, servering og øvrig infrastuktur. Vi satser videre mot å bli Norges beste destinasjon for de som vil bli bedre på ski eller snøbrett!

- Ønsker du å formidle skiglede? - Ønsker du å lage produkttester i ordentlig norsk vinter? - Ønsker du å ta bilder i estetisk fjellnatur? - Ønsker du å dekke utviklingen i den Norske fjellheimen? Da er Røldal stedet for deg! Kontakt oss på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. senest 14 dager før du planlegger å besøke oss, så skal vi hjelpe deg å sy sammen et opplegg basert på din kompetanse og vår lokalkunnskap!